یکی از بهترین و زیباترین ساحلهای ایران در شهر لنگرود ساحل چمخاله گیلان است؛ این منطقه ساحلی یکی از بهترین سواحل ماسهای ایران است. توریستیترین ساحل شمال کشور از دیرباز مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
ساحلی بسیار زیبا که انواع مختلف تفریحات را برای مسافران خود مهیا کرده است؛ قایقهایی که در اطراف ساحل مشغول سوارکردن مسافرانی هستند که قصد این را دارند دل به دریا بزنند.
چرا نامش چمخاله است؟
با شنیدن نام چمخاله ممکن است کمی تعجب کنید؛ چرا که این نام خیلی شبیه نامگذاری های شمالی نیست. دلیلش این است که اغلب اهالی چمخاله از کردهای جلالوند هستند و با هم به زبان کُردی صحبت می کنند. آنها در زمان نادر شاه افشار از کرمانشاه به اینجا آمدند و منطقه را چمخاله نام نهادند. در زبان لکی “چم” یعنی رودخانه و “خاله” یعنی انشعاب؛ این دو کلمه با هم منشعب شده از رودخانه معنا می دهند. این نام به رودخانه ای اشاره دارد که از میان شهر می گذرد.
اسبهایی در ساحل وجود دارد که مشتاقان سوارکاری میتوانند برای لحظاتی اوقاتی مفرح را با سوار شدن بر اسب در این ساحل بگذرانند. دوچرخه سواری، فوتبال، والیبال از جمله تفریحاتی هستند که حضور و اوقات فراغت را در این ساحل دل انگیز میکند. بدلیل توریستی بودن ساحل چمخاله گیلان ، سوییتهای اقامتی و آلاچیقهای اختصاصی با تمامی امکانات در اختیار گردشگران قرار میگیرد و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
بهترین فصل سفر
به هنگام بهار به ویژه در موسم نوروز، چمخاله میزبان مسافران بسیاری از راه های دور و نزدیک است و در تابستان نیز از مقاصد پرطرفدار به شمار می رود.
بهار: در آغازین روزهای بهار و در نوروز، گردشگران زیادی به چمخاله می آیند و به طور کلی در این فصل استقبال زیادی از سفر به این ساحل می شود.
تابستان: با گرم تر شدن هوا رطوبت بالا می رود و هوای شرجی ممکن است آزاردهنده باشد اما با این وجود، به دلیل تعطیلات باز هم چمخاله شلوغ است و پر از مسافر.
پاییز: در ابتدای فصل پاییز هوای چمخاله دلپذیر است؛ اما با نزدیک شدن به آبان ماه، سرمای هوا کم کم حس می شود.
زمستان: سرمای هوا به اوج می رسد؛ اما باز هم هستند کسانی که به ساحل می آیند تا جلوه زمستانی آن را شاهد باشند.
ساحل چمخاله گیلان ، قطب توریستی فعال
ساحل چمخاله گیلان بعد از بندر انزلی دومین منطقهی گردشگری مورد توجه گردشگران در خطهی گیلان است که قطب توریستی بسیار فعالی در این منطقه است.
نکته جالب توجه این است که بدلیل آنکه بیشتر جمعیت منطقهی چمخاله مهاجران کرد کرمانشاه هستند نام «چمخاله» که کلمهای کردی است برای این ناحیه انتخاب گردیده است که ترکیب چم و خاله در این زبان معنی رودخانه را میدهد. فصل پاییز سواحل چمخاله هم زیباست و اگر از علاقهمندان به عکاسی هستید در فصل پاییز بطور حتم به این ساحل سفر کنید تا با ثبت زیباییهای بینظیر آن خاطرات خوبی را از سفر خود به چمخاله ثبت کنید.
خرید زمین در چمخاله |قیمت فروش زمین در چمخاله|فروش زمین در چمخاله| زمین در چمخاله|
مسیر سفر به سواحل چمخاله
اگر با ماشین شخصی خود به چمخاله سفر میکنید در مسیر جادهی کناره از شرق به غرب بعد از چالوس و رامسر و ورود به استان گیلان به سمت لنگرود برانید. در ده کیلومتری شرق لنگرود به چمخاله میرسید.
اگر از سمت رشت هم میآیید که بعد از رسیدن به لاهیجان ۲۵ کیلومتر به سمت شرق برانید تا به چمخاله برسید. فاصله پایتخت تا چمخاله ۴ساعت و ۵۴ دقیقه بدون توقف است.
اگر هم ماشین شخصی ندارید برای سفر به چمخاله میتوانید هر روز با اتوبوسهایی که از تهران به سمت لاهیجان میآیند به این شهر آمده و سپس با مینیبوسهایی از خروجی شرق لاهیجان به سمت چمخاله میروند به این منطقه برسید؛ البته تاکسیهای خطی هم برای رسیدن به چمخاله وجود دارند و یک راه دیگر هم این است که از لاهیجان به لنگرود و سپس به چمخاله بروید.
چاف ، همسایهی چمخاله
چاف نیز نام یک منطقهی ساحلی است که در ۵ کیلومتری چمخاله و در امتداد آن قرار دارد. این منطقه قبلا دهستان بوده است و از سال ۸۸ با روستاهای اطراف و همچنین چمخاله به صورت شهر در آمده است.
منطقهای که در حال حاضر به نام شهر ساحلی چاف و چمخاله شاخته میشود. مردم چمخاله کرد زبان هستند، در حالیکه مردم چاف گیلک زبانند. از مخاطبین سفرزون سپاسگزاریم که اطلاعات ارزشمند خود را در اختیار ما میگذارند.
اخبار چمخاله و پبشرفت زمین در چمخاله
آغاز ساخت بندر مسافری- دریایی چمخاله
بندر «انزلی»
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ظرفیت و توان کشور برای استفاده از طرحهای دریا مطلوب است و در راستای استفاده بهینه از این بستر باید تعاملات خود را با تجار و بازرگانان کشورهای ساحلی گسترش دهیم.
به گزارش ایسنا، محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث بندر مسافری- دریایی چمخاله، با بیان اینکه امروز شاهد اضافه شدن ظرفیت تجاری-گردشگری جدیدی در بنادر کشور هستیم اظهار کرد:
امروز به توسعه بیشتر ارتباط دریا و ساحلنشینان نیاز داریم و باید از مواهب دریا بیش از پیش بهره مند شویم و در این بین ساحل چمخاله یکی از زیرساختهای مهم به شمار می آید.
وی گفت: ظرفیت و توان کشور برای استفاده از طرحهای دریا مطلوب است و در راستای استفاده بهینه از این بستر باید تعاملات خود را با تجار و بازرگانان کشورهای ساحلی گسترش دهیم.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر ضرورت توجه به ظرفیت های گردشگری بندر چمخاله بیان کرد:
به دنبال این هستیم که کارهای روبنایی را به بخشهای خصوصی واگذار کنیم و از ظرفیت کشتیسازان نیز برای حضور در بندر چمخاله استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر فعالیت های زیربنایی این بندر را انجام میدهد افزود: بندر چمخاله در کنار بندر انزلی میتواند باعث رشد اقتصادی استان و ایجاد اشتغال شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موج ترافیکهای شهری خاطرنشان کرد:
میتوان با ایجاد خط گردشگری آبی شاهد جابجایی مسافران از طریق دریا باشیم که علاوه بر تفریح مسافران، موج ترافیکی از سطح جادهها نیز کاهش می دهد.
فروش زمین در چمخاله | زمین فروشی چمخاله| زمین ساحلی در چمخاله